top of page

PREOBLIKOVANJE JEZE V STARŠEVSTVU V STIK


Kako iz nezavestnega postati zavesten starš?!

Zavestno starševstvo – premik paradigme, prepričanja.

VSE O VAS

Izgubljate kontrolo, počutite se nemočne, jezne frustriane, ker imate znotraj sebe »sranje«, ki vas lahko vrže s tira. Občutke, travme, ranljivost, ki je boleča.

Je znotraj vas! Je o vas!

Otrok vam prebuja nekaj, kar je vam zelo poznano in že dolgo prebiva v vas in čaka, da bo videno, slišano in občuteno. Večino časa spi in čaka v vas, pozabljeno, dokler vam otrok s svojim vedenjem oz. izkušanjem odnosov in življenja ne prebudi tega v vas. Zmotno čutenja, ki jih ob tem čutite pripišete otroku in negovemu vedenju dejanju in ne vaši izkušnji iz preteklosti, ko ste bili sami otrok. REAGIRATE iz afekta jeze in z občutkom gotovosti korigirate vedenje vašega otroka.

S prepričanjem, da če bo otrok spremenil svoje vedenje, poslušal vas in naredil prav, da vam tega ni več treba čutiti. Le, da se tega ne zavedate, da se ne želite tako počutiti. Jaz bom ok, in bom čudovit starš, če bo otrok ravnal tako kot je treba oz. tako kot jaz vem da je dobro zanj.

Vaše počutje je odvisno od otroka, ki je pred vami. Kako nevarno je to, da lahko vaš otrok s svojim preizkušanjem življenja in odnosov podre vaše prepričanje, vam naredi slab dan oz. vas razjezi do te mere, da se ne zmorete kontrolirati in izgubite vaše »sranje«? Kaj?

Kaj vse je lahko razlog, da izgubite kontrolo in besnite:

- Otrok pusti šolsko torbo na hodniku oz. pri vhodnih vratih ali celo v avtomobilu

- Pozabi domačo nalogo oz ne ve kaj more narediti

- Ima zmečkane liste in obupno neurejene zvezke

- Noče pojesti večerje

- Razmetano sobo

- Ne ceni vašega truda in skrbi za gospodinjstvo, itd.


Kaj če bi to energijo, ki jo porabljate za jezo, nemoč in razočaranje vložili raje v ozaveščanje in nove, drugačne korake? Kako lepo bi bilo užovati v odnosih z vašimi otroki in graditi močnejšo vez z njimi?


Nadaljevanje sledi. Spremljate nas.

Povzeto po Ozaveščen starš, Dr. Shefali Tsabary.


Za vključitev v proces terapije pišite na tukajsem.zate@gmail.com

Več informacij najdete na www.psihoterapijatasa.comZa spremembo je potreben čas, vztrajanje in odločitev narediti stvari drugače.

Prvi korak je najtežji in zahteva od nas največ poguma.

Za vključitev v proces TERAPIJE kliknite na obarvano povezavo.

Za sledenje novicam in dogodkom pa se prijavite na spletnem obrazcu Psihoterapija Taša.

Comments


SVEŽE OBJAVE
VSE OBJAVE
bottom of page