top of page

PARTNERSKA/ ZAKONSKA TERAPIJA

 

Zakonska ali partnerska terapija je namenjena zakoncema oz. partnerjema, ki se soočata z različnimi osebnimi in medosebnimi težavami.

POGOJI VKLJUČITVE:
- Prostovoljna odločitev za terapijo in aktivno sodelovanje pri njej.
- Sposobnost rednega udeleževanja srečanj.
- Partnerska/zakonska terapija predpostavlja udeležbo obeh partnerjev.

Proces partnerske oz. zakonske terapije je sestavljen iz 12 srečanj (1x tedensko 50min), ki se lahko enkrat ali večkrat ponovi. Trajanje oz. ponovitev sklopa terapije je odvisen od posameznikov/partnerjev in od problema, s katerim se partnerja oz. zakonca soočata. 

Za spremembo je potreben čas, vztrajanje in odločitev narediti stvari drugače. 

Za vključitev v proces zakonske/ partnerske terapije pišite na tukajsem.zate@gmail.com ali pa pokličite na 031 407 305.

Izkušnja udeleženca procesa terapije
"V vsakdanjih medsebojnih odnosih se nam prepogosto prebudijo čustva kot so: jeza, žalost, nemoč, negotovost, osamljenost, zavrnjenost, nerazumevanje, neupoštevanje ipd. 
Vzemimo jezo. Zakaj me nekdo ujezi? Ali me je ujezila izrečena vsebina sogovornika, ali je le-ta bila samo povod, da se je v meni sprožila jeza? 
S pomočjo terapevtke se je razkrilo, da je moja jeza povezana z otroštvom, ko so neupoštevanje in nerazumevanje odraščajočega mladega bitja s strani odraslih (starši, starejša sestra, učitelji), dušili otroško osebnost v procesu oblikovanja. Danes, kadarkoli neka situacija »diši« po nerazumevanju in/ali neupoštevanju lastnega mnenja, je v meni sprožala čustvo jeze. Teža doživetega občutka neupoštevanja in/ali nerazumevanja v veliki večini primerov sploh ni bila sorazmerna z občutenim čustvom jeze! In takšen mehanizem vzročno – posledičnih povezav je prisoten pri skorajda vseh podoživetih čustvih!
Ko to spoznate in razumete zapleten mehanizem občutkov in reakcij na njih, se poraja spoznanje o silnih lastnih zablodah, krivicah in utvarah, s katerimi dobesedno lomastimo v medsebojnih razmerjih.
Udejanjenje tega spoznanja v praksi prinaša neverjeten občutek olajšanja, sprostitve, notranjega miru in, kar je največji dosežek –začnete graditi odnos (naj si bo to s partnerjem, otroci, sodelavci).
Večina nas še vedno živi v utvari, da vemo, kako se gradi medsebojni odnos. Resnica pa je, da o tem nimamo nikakršnega vedenja/znanja. Zgolj domišljamo si, da to vemo. Žal, resnica je boleče drugačna. In posledice tega neznanja in nesposobnosti prenašamo iz generacije v generacijo..." 

Izkušnja udeleženke procesa terapije
"Znašla sem se v situaciji, ki je bila zame pretežka. Sama si nisem znala pomagati, čeprav poznam razne tehnike meditacije. Tudi k določenim osebam, ki se ukvarjajo z razreševanjem problemom sem šla, vendar me je kar dušilo. Usoda je hotela, da srečam Tašo. V pogovoru sem zvedela s čim se ukvarja, zato sem se odločila da grem poskusit k njej. Moram priznat, da je bilo v začetku zelo težko, nemoč, dvomi v zaupanje, strah, vse to je bilo v meni. Nekaj v meni mi je govorilo, naj vztrajam. Šele po dveh in več ciklih, se je začelo v meni, nekaj premikat.
Začela sem ozaveščat stare vzorce, odkrivat svojo podobo, delat na sebi, veliko brat in moram povedat, da je po vsaki terapiji bolje. 
Zelo veliko sem se naučila, čeprav hodim že eno leto in ni mi žal, da sem se odločila za to pot."

Za spremembo je potreben čas, vztrajanje in odločitev narediti stvari drugače.

Prvi korak je najtežji in zahteva od nas največ poguma.

bottom of page