top of page

SPOZNAJ SVOJE VZORCE IN ZAŽIVI DRUGAČE!

profilna.jpg

O MENI

Taša Cucek,

 • magistra zakonskih in družinskih študij,

 • zaključeno izpopolnjevanje iz zakonske in družinske terapije, relacijskega družinskega modela na Teološki fakulteti v Ljubljani

 • izvajalka igralne terapije s certifikatom iz na otroka osredotočene igralne terapije

 • stažiranje na Družinskem centru Sveta Gora

 • pisanje poljudnih člankov v občinskem časopisu Burja, Hrpelje Kozina in Divača.

 • sodelovanje pri projektu Začni znova, pisanje člankov o mentalnem zdravju.Več na www.zacniznova.si

 • sem del mreže EAP svetovalcev IRI Ljubljana. Več na www.eap.si

RELACIJSKA DRUŽINSKA TERAPIJA

Delam po modelu relacijske družinske terapije.

Relacijska družinska terapija (RDT) je inovativni model, ki ga je razvil prof. dr. Christian Gostečnik. Model relacijske družinske terapije gleda na posameznika kot del družinskega sistema, to pomeni, njegov odnos do družinskih članov primarne družine v kateri je odrasel. Raziskuje kakšen odnos je imel z mamo in kakšnega z očetom, kako se je tam počutil, kakšni so družinski vzorci.

Magistra Zakonskih in družinskih študij, na Teološki fakulteti v Ljubljani. Študij sem zaključila z magistrsko nalogo z naslovom: “Motnje hranjenja in teorija navezanosti v obdobju najstništva”. Po zaključku študija sem začela delovati na področju zakonske in družinske terapije, najprej z vodenjem skupine za samopomoč za motnje hranjenja.
Od leta 2016 delam s posamezniki, pari in z družinami. Pri terapevtskem delu srečujem z različnimi problematikami, tako tesnobo, paničnimi napadi, težavami v komunikaciji pri zakoncih, spolnimi zlorabami, itd.

Sem članica združenja zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije (ZDT) in sem pod redno supervizijo.

Moje trenutno področje raziskovanja in dodatnega izobraževanja je delo z otroki oz. igralna terapija. Tehnike raziskovanja človekove psihe, preko igrač, me bogatijo in mi dajejo vpogled v nezavedno, kar mi pomaga pri razumevanju človeka in njegovega doživljanja.  Pri delu s klienti sem vsak dan znova presenečena, kako prvobitna je pravzaprav igra in kako lahko prebije obrambe oz. »led« tudi pri odraslih. Zavedam se, kako enostavna a hkrati močna je igra in kako nam omogoča k življenju pristopati na nov način. Skupaj si dovolimo biti igrivi in kreativni na poti samoodkrivanja.

PREDAVANJA IN DELAVNICE

 

 • Knjižnica Komen, predavanje: Kaj je psihoterapija? #komen2014
   

 • Knjižnica Komen, predavanje: Pomen čustev in risanje dreves. #12.dec2014 
   

 • Delavnica za birmance, Družina in odnosi, razmišljanje o tem ali naše družine vplivajo na nas ali ne? Spoznavanje sebe s pomočjo risanja dreves. župnija Komen. #23.4.2014
   

 • Čustva v hrani: Predstavitev, pogovor in delavnica ob Tednu otroka.

  Mladostnike vabimo na predstavitev, pogovor in delavnico z naslovom ČUSTVA V HRANI. 

  Ko se dobesedno vse okoli nas vrti okoli hrane in iščemo pot iz začaranega kroga – vabljeni vsi mladostniki, ki jih tema zanima.  #7.10.215,MDPM za Goriško.
   

 • Delavnica - Stik s telesom
  Delavnica vas bo s tehnikami igralne terapije popeljala v svet telesnih senzacij in občutij. Z osebno izkušnjo boste spoznali, kaj pomeni biti pozoren na telo in kaj nam telo preko celega dne sporoča. Zakaj je pozornost na telo dobra za nas in kako lahko to uporbimo v vsakdanjem življenju.
  Telo ne laže, pove nam, kdaj je vsega dovolj. Na tak način nas poskuša usmeriti k spremembi v naših življenjih. Bodimo pozorni nanj, da lahko uvedemo spremembo, preden telo zboli oziroma preden pride do popoldne telesne izčrpanosti.

  Spoznavanje sebe nam da vpogled v druge, s tem pa možnost grajenja boljših odnosov. #knjižnica Komen, 14.10.2016 (izveden cikel delavnic - od januarja do maja)

   

 • radio Robin - oddaja o čustvih  - 2016 Posnetek lahko poslušate tukaj.
   

 • Strokovno predavanje "Ko služba prevzame glavno vlogo!" na svetovni dan duševnega zdravja. Izvedeno interno za javni zavod. 10.10.2017
   

 • Skupina "Zavestno starševstvo" 20.9.2017 - skupina se srečuje na 14 dni.  #2017/2018
   

 • Delavnica "Risanje dreves" 20.10.2017 - spoznavanje sebe preko tehnike risanja. #oktober2017
   

 • Interaktivno predavanje "Družina, moja popotnica za življenje" 25.1.2018, v sodelovanju z MDPM Sežana. Kosovelova knjižnica Sežana #2018
   

 • Delavnica Risanje dreves - pomen čustev, 10.12.2019. Preko risanja dreves smo odkrivali sebe in lastno pretekost.
  #dec2019

   

Unknown Track - Unknown Artist
00:00 / 00:00
bottom of page